מפגש ראשון של תלמידים וחוקרים בעירוני ג’

ביום ראשון האחרון התקיים מפגש של מיזם “חשים את האוויר” בבית הספר עירוני ג’ בנווה שאנן בו נטלו חלק תלמידי כיתות ז’ ונציגים מבתי הספר היסודיים תל-חי, הבונים ודינור, במסגרת שיתוף פעולה של המל”ל (מלידה לבגרות) במרחב החינוכי נווה שאנן.

במהלך המפגש, נחשפו התלמידים להבדלים בין מזהמים שונים באוויר, למקורות השונים של הזיהום ולהשפעות זיהום האוויר על חיי היומיום. בנוסף, הודגשה חשיבות ביצוע מדידות שוטפות לאיכות האוויר, חשיבות החשיבה הביקורתית וההשפעה של שינוים קטנים בחיי היומיום על הפחתת החשיפה האישית למקורות זיהום (כמו נסיעה בתחבורה ציבורית והליכה ברחובות צדיים בעלי תחבורה פחותה).

מפגש זה, הינו ראשון מבין סדרה של מפגשים שיערכו במהלך השנה עם חוקרי הטכניון ומציין את תחילת שיתוף הפעולה בו יבצעו התלמידים פעילות חקר בנושא איכות אוויר, בעזרת נתונים המתקבלים מחיישני איכות האוויר המפוזרים בימים אלו בשכונת נווה שאנן.