פעילות סוף שנה עם תלמידים

לקראת סיום שנת הלימודים, נערכה במסגרת פרויקט “חשים את האוויר” פעילות סוף שנה, בשיתוף בתי הספר בשכונת נווה שאנן ומל”ל נו”ש. בפעילות, אשר נערכה בטכניון השתתפו כ-60 תלמידים ומורים אשר השתלבו במשך השנה האחרונה בביצוע פעילויות חקר בנושאי איכות אוויר בחיפה. התלמידים שמעו הרצאה של פרופ’ ברק פישביין מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון, בנושא “פרסום מול מציאות” על איכות האוויר בחיפה, בה התוודעו למורכבות נושא ולחוסר הוודאות הקיים בנוגע לסיבות התחלואה העודפת בסרטן בנפת חיפה. בהמשך היום, תיכננו התלמידים, בסיוע סטודנטים להנדסת סביבה, מסלולי הליכה ברחבי הקמפוס על פי השערות של איכות אוויר, והלכו לאורך מסלול זה עם חיישנים ניידים אשר ניטרו את איכות האוויר לאורך המסלול. בסיום יום ארוך זה, ראו התלמידים על מפה ענקית את מסלול הליכתם עם נתוני איכות האוויר הנמדדים וקיימו דיון על תוצאות ניסוי זה, על אמינות התוצאות ועל מגבלות המחקר המדעי.

השנה קרבה לסיום, אך אנו כבר מתכננים את הפעילות לשנה הבאה אשר תלך ותתרחב בכל השכונה.

לפרטים והצטרפות לחצו כאן.

DSC_099711 DSC_1004